5 soiuri Clematis pentru un design minunat de grădină

Clematis este una dintre cele mai populare plante de alpinism care se găsesc astăzi în aproape fiecare grădină. Există peste 300 de varietăți diferite de Clematis, ale căror flori magnifice pot face grădina mai frumoasă din primăvară până în toamnă. În acest articol veți găsi o listă care vă poate ajuta să găsiți tulpina potrivită pentru grădină sau balcon fără probleme.

Minunate soiuri clematis pentru fiecare sezon

Clematis plante de alpinism usor de ingrijitplante originale de plante Clematis plante de alpinismClematis ușor de îngrijire soiuri

Soiurile Clematis

ușor de îngrijire specii de plante Clematisușor de întreținut Clematis

Clematis purpuriu închis înflorit

Clematis, numită și viță de vie, este un alpinist robust, care poate săpe pe fațadele casei sau în jurul copacilor și pergolelor. Florile frumoase și cele câteva plantații de care au nevoie plantele le fac deosebit de atractive și populare de mulți. Soiurile individuale Clematis diferă foarte mult unul de celălalt – există flori mari și mici înflorite, veșnic verzi, timpurii sau târziu … Toate se caracterizează prin timpul lor îndelungat de înflorire, robustețe și înflorire atractivă în aproape toate culorile. Există patru clustere distincte de soiuri clematis – flori de toamnă, flori de primăvară, specii sălbatice și hibrizi, care combină caracteristicile diferite ale celorlalte trei grupuri. Cel mai bun moment de plantare pentru Clematis este în primăvara sau în lunile august și septembrie. Ideal pentru plante este un loc în care poate avea “piciorul” în umbră și “capul” în soare. Clematis nu are nevoie de îngrijiri speciale, cu excepția tăierii obișnuite. Grădina dvs. ar arăta cu siguranță superbă dacă alegeți o combinație de soiuri Clematis de înflorire timpurie și târziu.

Clematis Parisienne

Soiurile Clematis Parisienne

1

Clematis Parisienne violet

ușor de întreținut Clematis soiuri Clematis Parisienne

Clematis Parisienne

plante de alpinism usor de ingrijit Clematis Parisienne

Clematis Parisienne delicate violete înflorire

Clematis Parisienne splendide mari flori

Design de grădină Clematis

Plantele de alpinism Clematis parisienne

Un soi cu multe flori care arată superb este Clematis Parisienne. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai noi tulpini prezentate de crescătorul Raymond Evision, pentru prima dată în 2005, la spectacolul de flori britanic Chelsea. Acest hibrid este caracterizat prin florile sale frumoase purpurii și frunzele verzi întunecate. Planta nu atinge o înălțime mai mare de 1 metru, ceea ce îl face ideal nu numai pentru grădină, ci și pentru un plantator pe terasă sau pe balcon. Clematis Parisienne flori de două ori pe an – la începutul verii și apoi la sfârșitul verii sau toamnei. Această plantă nu este deloc exigentă și îi plac soarelui la umbra parțială.

Clematis arabella

Soiurile Clematis Arabella

Clematis arabella ca varietăți de clematis de bază

Clematis arabella

Clematis Arabella purpuriu înflorit

Clematis arabella

O altă variantă eficientă este Clematis Arabella, care este mai înfloritoare decât celelalte soiuri Clematis. Clematis Arabella aparține grupului de plante de clematis cu înflorire târzie și se caracterizează prin timpul îndelungat de înflorire – aproape 4 luni. Această plantă nu are nevoie de o îngrijire deosebită și este foarte robustă. Este perfect ca o acoperire sol și poate fi, de asemenea, deosebit de bine combinat cu alte plante cu flori, cum ar fi trandafiri sau arbusti.

Clematis Daniel Deronda

Soiurile Clematis Daniel Deronda

plante de alpinism usor de ingrijit

Soiuri robuste Clematis Daniel Deronda

Clematis Daniel Deronda

Clematis cu varietate de flori albastru-violet Daniel Deronda

Soiurile Daniel Deronda Clematis

Clematis Daniel Deronda delicate flori albastru închis

Una dintre cele mai comune soiuri de Clematis este Clematis Daniel Deronda. Această plantă impresionează cu florile sale delicate, albastre și frunze verzi întunecate. Clematis Daniel Deroda atinge în mod normal o înălțime de aproximativ 2,5 metri și o dimensiune a înfloritului de aproximativ 16 centimetri în diametru. Această plantă impresionantă de alpinism îi place să aibă lumina directă a soarelui și un sol bine drenat. Este, de asemenea, rezistenta, ceea ce il face perfect nu numai pentru gradina, ci si pentru plantarea balconului.

Clematis Betty Corning

Clematis Betty Corning înflorire delicată mov

Soiurile Clematis Betty Corning

Soiurile Clematis Betty Corning

ușor de îngrijire varietăți Clematis Betty Corning

Design de grădină Clematis soiuri Betty Corning

Clematis Betty Corning flori în formă de clopot

Clematis Betty Corning a fost numită după soția lui Erastus Corning II pentru că ea a descoperit această plantă magnifică. Acest lucru sa întâmplat în grădina casei ei din Albany, New York, când sa mutat acolo ca o mireasă. Betty Corning a recunoscut calitățile minunate ale acestor alpiniști și le-a asigurat reproducerea și marketingul. Acesta este, de fapt, un hibrid natural între două soiuri Clematis, care se caracterizează prin flori delicate în formă de clopot. Ele apar în primăvară și frumusețea lor poate da oricărei grădini un aspect atractiv.

Clematis Jackmanii

Delicate purple de înflorire Clematis soiuri Clematis jackmanii

Clematis Jackmanii

Soiurile Clematis Jackmanii

Clematis Jackmanii și Clematis Blue Angel

Purple-flori Clematis jackmanii

Clematis Jackmanii înflorire albastră profundă

Pentru mulți grădinari Clematis Jackmanii este cel mai bun soi Clematis pentru care se poate dori. Aceasta planta este super-usor de ingrijit, nu este predispusa la boala si impresioneaza cu florile sale violete, purpuriu, care apar in vara timpurie. De asemenea, crește foarte repede și poate ajunge la o înălțime de aproximativ 10 metri.

1