Bygg en strøm selv – instruksjoner og praktiske tips

Mange hager har i dag en dekorativ hagedam, som ikke bare er en ekte blikkfanger i utendørsområdet, men har også en beroligende effekt på grunn av den milde lapping av vannet og tilbyr avkjøling i de varme sommerdagen. Det er enda mer interessant når hagen er utstyrt med en bekk. Konstruksjonen er ikke komplisert i det hele tatt - enten som et supplement til hagen dammen eller som et selvstendig designelement i det ytre området. Her finner du enkle instruksjoner om hvordan du bygger en strøm selv. La deg inspirere!

Strømmen som et iøynefall i det ytre området

Strøm selv bygge praktiske tips



Creek med fossen naturlig utseende



Creek japansk stil

Strøm og dekorative hage dam

Hagedesign ideer streame kjører



Strømmen er et iøynefall i hagen

Creek foss hagen kreative design ideer

Creek med foss landskapsarbeid

Strøm og hage dam

1

Bygg en strøm selv

Hvis du vil bygge en strøm selv, må du først finne det rette stedet for det. Det er viktig at terrengets skråning ikke er for stor - det beste alternativet er mellom 4 og 10 prosent. Du bør også bestemme på forhånd om bekken vil løpe rett eller svingende, og skape en skisse som gjenspeiler dine ideer. Det er tilrådelig at strømmen ligger i et halvskygget sted, som bidrar til å forhindre fordampning av vann på varme sommerdager. Det er også fornuftig å kunne se bekken som går fra sitt sete på terrassen - dette garanterer ikke bare den vakre utsikten, men også avspenningen av sansene gjennom lyden av rennende vann.

Bygg selve strømmen: Forberedelse

Lag selv DIY

Creek og hage dam kreative ideer hage design

Strøm natur utseende

Creek og dekorative hage dam med vann liljer

Bachlauf selv bygger ideer og inspirasjon

Creek med foss og vakre sommer blomster

Terrasse fantastisk utsikt strøm

Krekten selv bygger kreative ideer

Creek bygge DIY selv

Hage design fantastisk strøm

Hvis du ønsker å bygge en bekk selv, må du først grave ut grøften med spaden og føle den med et 5 cm tykt lag av sand. En strøm er vanligvis ikke mer enn 60 inches bred og 30 inches dyp. Vannet vil imidlertid sive inn i bakken på ruten - for å unngå det, er sanden alene ikke nok. Så må du forsegle kurset mot undergrunnen på en passende måte. Et godt alternativ er for eksempel å kaste en betong seng. Denne løsningen er spesielt holdbar, men forsiktig forberedelse er obligatorisk, siden senere er korreksjoner nesten umulige.

Lag strøm selv - trinnvis

gradering jorden

Lag strøm selv

Praktiske tips for å bygge strøm selv

Dam med gullfisk og strøm

kreativ hage design bekk

Dam med vannplanter og creek landskapsarbeid

Hage kreative design ideer

Svømmedam og strøm

Opprinnelige ideer trapper og bekk ved siden av hverandre

Bygg en strøm selv

Du kan også velge en strøm som består av plastskåler. Denne varianten er spesielt fleksibel og enkel å installere, men er bare egnet for relativt korte avstander. Skjellene er også vanskelige å integrere i et naturlig miljø, fordi de fremdeles beholder sitt kunstige utseende. Det siste alternativet er å bruke dammenforing for form av strømmen. På denne måten har du mest frihet i designet, men en slik strøm trenger ytterligere stabiliseringselementer, slik at du ikke glir. For bredden av filmen skal den være minst 25 centimeter større på begge sider enn strømmen. For eksempel trenger du en damplåt som er minst 90 cm bred for en 40 cm bred strøm. I den spesialiserte handelen i dag er det også spesielle slipede steinfolier, som er noe mer stabile.

Pumpen ved strømmen

pumpen ved strømmen

Strøm natur utseende

Bachlauf Steindeko kreativ hage design

Strøm og vannplanter

Creek med foss

For vannet å strømme som en ekte strøm, trenger du en pumpe. Dette passer best til en undervanns pumpe, som kan plasseres litt høyere på en stein i strømmen, slik at den suger i ikke bunnslam og tilstoppet. Med et filter på slutten av strømmen, kan vannet renses - denne varianten er rett og slett ideell dersom strømmen er koblet til en hagedam. Det er svært viktig at pumpen er sterk nok slik at vannet kan pumpes lett til begynnelsen av den kunstige strømmen. Flere faktorer er viktige her - ikke bare bredden og lengden, men også pumpens posisjon og terrengets skråning. Derfor anbefales det at du får faglig råd når du velger pumpen.

Lag bekken kreativt

Lag strøm selv Garden landskapsarbeid

for å forme strømmen av strømmen i nærheten av naturen

Bachlauf Steindeko Aussenbereich Designideer

Utvendig design ideer

Bygg en strøm selv

Det siste skrittet i egenbyggingen av en strøm er å gjøre den så nær naturen som mulig. Velg egnede planter - helst vann-elskende arter, og steiner for å dekorere den ferdige strømmen. Men ikke overdriv for å oppnå en vakker, naturlig effekt.

1