Bygg et hjørnebenk selv: instruksjoner og nyttige tips

Liker du å mestre fritiden? Hvis du elsker utfordringene, er du her. I denne artikkelen vil vi gi deg en enkel veiledning om hvordan du selv kan bygge et hjørnesete. Følg trinnene for å få et fint resultat på slutten. Vi ønsker deg stor suksess!

Bygg hjørnebenk selv – praktisk løsning for små rom

Bygg hjørnebenken selvDIY hjørnebenk europalletsHjørnebenk tre klassisk design

Hjørnebenk i tre betrukket

Hjørnebenk myk møbeltrekk DIY ideerHjørnebenk tre klassisk utseende

Hjørnebenk tre moderne design

Hjørnebenk terrasse massivt tre

Hjørnebenk polstrede spisestue

1

Hjørnebenk i hagen

Hjørnesetet er definitivt en praktisk løsning i interiøret – spesielt for små mellomrom. Det kan være fantastisk integrert i alle rom i ditt hjem og dermed kan du spare plass. Hjørnesetet er vanligvis plassert direkte mot veggen, og det er ikke nødvendig å flytte den til å sitte ned. Av denne grunn er det mye mer funksjonell enn den konvensjonelle versjonen med bord og derfor stilte stoler – i dette tilfellet det er tilstrekkelig plass mellom stolene, bordet og veggen legger til, slik at du kan sitte komfortabelt – noe i en liten plass ville være problematisk. I tillegg kan stolene gi ubehagelige merker på veggen når de beveger seg frem og tilbake, noe som også er ufordelaktig. For å unngå slike problemer er det best å velge et hjørnesete som en erstatning for stolene. I møbelforretningene finner du forskjellige design og varianter som passer til alle kjøkkendesigner. Men du kan også enkelt bygge et hjørnesete selv. I de følgende instruksjonene finner du en opprinnelig ide for en benk med en enkel design og ukomplisert konstruksjon, som også kan bygges av nybegynnere. La deg inspirere!

Bygg et hjørnebenk selv – liste over nødvendige verktøy og materialer

Corner trebenk klassisk design

Hjørnebenken selv bygger ideer og inspirasjon

Hjørnebenk rød møbeltrommel

klassisk hjørne trebenk kreative ideer DIY

DIY ideer lang hjørne benk laget av tre

Hvis du ønsker å bygge et hjørne sete selv, trenger du følgende materialer: 2 limt paneler som et sete (en til 150 x 40 x 4 cm være høy, og den andre – 110 x 40 x 4 cm), 3 limt paneler (for bena 41 x 40 x 4 cm) og en annen som et bakre ben (41 x 37 x 4 cm). I tillegg trenger du en borerett, 15 tre dowels og spesielle lim for tre.

Trinn 1: Gjør den lengre siden av hjørnesetet

Hjørnebenk design ideer myk møbeltrekk

Hjørnebenk i massivt tre

Bygg hjørnebenken selv

moderne hjørne spisestue

DIY hjørnebenk originale design ideer

polstret med moderne hjørnesete

Hjørnebenk elegant design

Hjørnebenken selv bygger kreative designideer

Hjørnebenk, lang, myk polstring

DIY hjørnebenk

Først begynner du med å bygge den lengre siden av benken. For å gjøre dette, ta den lengste limtre og bore ni Dübelloöcher – tre langs sidekantene, tre på forsiden samt tre langs bakkant – de er nødvendig, slik at du kan koble stasjonen med bena og andre halvdel av hjørne sete. For forbindelsen med beina, bores tre hull i øvre kantene av to 40 cm brede og 37 cm brede limplater. Alle hull skal være 1,2 cm i diameter og nøyaktig 2,5 cm dyp – vær forsiktig slik at delene passer sammen senere. Hullene fylles deretter med lim, dykkene – hamret i bena og til slutt settes setet.

Trinn 2: Bygg den kortere siden

Design ideer hjørnebenk bygge deg selv

Hjørnebenk selvbygget rødt polstring

Hjørnebenk europallets balkong

Original hjørnebenk i vintage stil

klassisk hjørnebenk i hvitt

interessant hjørnesete med setepute hvit

Hjørnebenk elegant design spisestue

Hjørnebenken selv bygger ideer og inspirasjon

original hjørnebenk drivved

Hjørnebenk moderne, se mykt polstring

Det neste trinnet er å lage den kortere siden av hjørnesetet. Den består av to deler – den tredje 40 cm brede treplaten som fot og den 110 lange platen som sete. Benet skal igjen motta tre hull i den smale øvre kanten og setet – seks (på de to sidekantene). Delene er tilkoblet i henhold til samme prinsipp: Først dugghullene er fylt med lim, og deretter tråkkene blir hamret inn.

Trinn 3: Koble de to delene sammen

Hjørnebenk selv bygge DIY ideer

Hjørnebenk utendørs kreative designideer

moderne hjørne spisestue

Hjørnebenken selv bygger ideer og inspirasjon DIY

moderne hjørnebenk kreative ideer til å lage din egen

Det som gjenstår er å montere hjørnesetet. For dette bør du sammenkoble de to delene av konstruksjonen sammen. Bruk tre dowels å feste den lengre siden av benken til den kortere. Ditt eget bygget hjørnesete er allerede ferdig! Men vent 2-3 dager før du setter deg ned for å la limet tørke godt. For å gi et bedre utseende til det ferdige hjørnesetet, kan du pute det med et stoff av ditt valg. Et godt alternativ til polstring er også myke puter og matter, som også kan sikre en komfortabel passform.

1