Clematis cut: Hva er riktig tid og hvordan er det gjort?

Clematis er en av de mest populære klatring planter i mange hager, pyntende gjerder, vegger og pergolas. I denne artikkelen lærer du hvordan du skal kutte og ta vare på din Clematis, slik at den kan vokse optimalt. Vi håper at våre tips vil hjelpe deg. Nyt å lese!

Clematis kutt: hva bør du vite om det?

Clematis kutte flotte dype lilla blomsterClematis kuttet som det gjordeClematis kutt instruksjon

Clematis kutt som er riktig tid

Clematis cut hybrid ArabellaClematis kutt variasjon Betty Corning

Clematis kutte utvalg Daniel Deronda

Clematis kutt utvalg Jackmanii

Clematis kuttet tre grupper av kutt

1

Clematis kutte utvalg Parisienne

Clematis er så populær og populær i dag for sine store, vakre blomster. Men det er mange Clematis-varianter som trenger annen pleie – dette gjelder selvsagt også for kutting. Man kan skille mellom tre kuttgrupper – vårblomstrende planter, hybridsorter og clematis som blomstrer om sommeren. Av denne grunn er det viktig å vite det spesifikke utvalget av planten din før du begynner å kutte. Nedenfor finner du nyttig informasjon om de tre redigeringsgruppene.

Seksjon 1: Blomstrer og vildt arter

Clematis beskjæring arter Parisienne

Vedlikehold og kut Clematis viticella

Clematis Westphal cut omsorgstips

Denne gruppen inkluderer vårblomstrer, alle ville arter, samt varianterne Clematis alpina og Clematis Montana. Disse clematiene kutter best i månedene juni og juli, etter at de allerede har blomstret. Den ideelle varianten er en delvis nedskæring, hvor du bare kutter noen få skudd i forskjellige lengder, slik at du kan gi anlegget ønsket form. For vårblomstrere er kutting spesielt viktig da de pleier å bli eldre.

 Seksjon 2: Hybrid varianter

Clematis plante og kutte nyttige tips

Clematis beskjærer klatrer

Clematis omsorg og kutte fantastisk blomstring

Hybridsorter blomstrer en gang, noen til og med to ganger i året, og produserer også frukt. Disse frukter, sammen med de underliggende bladene, bør du kutte av disse, slik at plantens kraft ikke er i den. Den årlige beskjæringen er ferdig i november eller desember – klipp alle skuddene i halvparten.

Klematis kutt – seksjon gruppe 3

Clematis klippe praktiske tips

Klatrere Clematis klippe hvordan er det gjort

Clematis omsorg og kutting tips

Den tredje gruppen inkluderer sommerblomstene og to hybridvarianter – Clematis Jackmanii og Clematis Viticella. Beskjæring spiller en svært viktig rolle i disse plantene, slik at de ikke mister deres evne til å blomstre og mister deres evne til å blomstre. Den årlige beskjæring er gjort igjen i månedene november og desember ved å kutte plantene tilbake til 30 til 50 cm over bakken.

1