5 eksempler på hardy balkong planter

Før du velger planter til balkongen, bør du vite om du kan holde deg ute om vinteren. Hvis du ikke har en glasert balkong og ikke nok plass i stuen, er vinterharde balkongplanter ideell for deg.

Hardy balkong planter – snøhede

Hardy balkong plantervinter HeathSchneeheide

Hardy balkong planter

roza snøhedeHardy balkong planter kan tåle snø og kaldt vær uten problemer. Det er enda arter som blomstrer om vinteren og gir balkongen et vakkert utseende. Et eksempel på dette er vinterlyngen, ofte kalt snøhede. Denne hardharde planten blomstrer fra januar til mai måned. Blomstene er i vinterhvit eller varmere toner som rød, rosa og lilla. Vinterlederen når en høyde på ca 30 centimeter og kan plantes fra oktober på balkongen. Det trenger regelmessig vanning – ikke bare om sommeren, men også i vintermånedene, når det snør.

Evergreen balkong planter

hardy balkong planter dverg koniferer

dverg nåletre

Hardy balkong planter

1

hardy dekorative plantearter

De fleste hardy balkongplanter er eviggrønne. En typisk representant i dette tilfellet er dvergenbarnene. Dette interessante anlegget vil bli plantet fra november til slutten av april. Den når en høyde på ca 50 centimeter og er veldig lett å ta vare på. Den nåletrær liker å ha direkte sollys, så de er ideelle for balkonger mot sør.

Sage som hardy balkong anlegg

blomstene av salvieharde potteplanter

Hardy balkong planter

salvie

Sage er også en av hardy balkong planter. Denne planten er ikke bare dekorativ – den kan også brukes på kjøkkenet som urter. Salien skal plantes fra april og trenger ingen spesiell omsorg. Men vær sparsommelig med vanning!

Rosemary kan også tilbringe vinteren ute

Hardy balkong planter

Rosemary med blomster

rosmarin

hardy balkong planter Rosemary

Hardy balkong planter

En annen type plante som kan dvale ute uten problemer er rosmarin. Denne urten brukes i middelhavsmat, men de små blåblomstene gjør den ideell til dekorasjon. Rosemary blomstrer om våren og trenger ikke mer enn direkte sollys og lite vann for å vokse optimalt.

Hardy fruktplanter

Hardy balkong planter

hardy fruktplanter

Jordbær med hvite blomster

hardy fruktplanter

Kanskje jordbær er ikke den typiske representanten for hardy balkong planter. De er super enkle å vedlikeholde og kan holde seg utenfor hele året. For at jordbærene skal overleve om vinteren, bør de bli vannet hver annen uke og for ytterligere beskyttelse – dekke plantene med noe.

1