Fjern fett flekker – Tips og triks hver husmor burde vite

Smøreflettene er vedvarende og mesteparten av tiden kan de ikke fjernes med et enkelt vaskemiddel i vaskemaskinen. Men er det verdt det, for eksempel, kast bort din favorittbluse bare på grunn av en stygg Ӧlfleck eller bytt den nye teppet? I denne artikkelen tilbyr vi noen nyttige tips om hvordan du enkelt fjerner forskjellige fettflekker – fra klær, polstrede møbler, tepper og til og med tapeter og vegger. Prøv våre ideer og la leiligheten skinne med renslighet!

Fjern ferske fett flekker – effektive rengjøringsmetoder

Fjern fett flekker fra klærFettflekker fra jeans fjerner effektive rengjøringsmetoderFjern fett flekker fra klær i vaskemaskinen

Fettflekker fjerner frisk skjorte

Fettflekk fjern etiketten for å forhåndsvise plagget på forhåndFjern raskt olje og olje fra klærne

Gamle fettflekker fjerner klærne helt

I prinsippet, jo ferskere flekker, desto lettere er det å fjerne dem fra klærne. Over tid trer fett dypt inn i fibrene, og rengjøring blir vanskeligere, så det er viktigst å reagere så raskt som mulig. Forsøk å vaske flekken ut for hånd – med et godt vaskepulver ved ca. 60 ° C. Men vær oppmerksom på at noen stoffer, som ull og silke, er delikate og kan ikke stå høye temperaturer! Det er best å sjekke plaggetiketten igjen før du begynner å vaske. For følsomme stoffer som bare kan vaskes kaldt, bør du bruke spesialfettløsningsmidler – et bredt spekter finnes i supermarkeder. Alternativt kan du også bruke flytende såpe eller oppvaskmiddel. Friske fettete flekker kan også fjernes tørr – for å gjøre dette trenger du litt babypulver eller potetmel, som kan absorbere fettet fra vevet i noen få minutter.

Fjern gamle grease flekker – Tips og triks for klær og tekstiler

Fjern fett flekker fra tøyskjorten

1

Fjern flekker fra fete skjorte tips og triks

fjern ferske fettflekker fra klærne

Fjern flakklekken fra jeans i vaskemaskinen

Fjern flekker Fett effektive rengjøringsmetoder Gall såpe

fjern gamle fett flekker fra klærne galle såpe

Fjern gamle fett flekker fra klær med natron

Fjern gamle fett flekker fra klær tips og triks

Dessverre er det ofte umulig å behandle flekkene umiddelbart – for eksempel, hvis du spiser din favoritt mayonnaise-bluse under lunsjpause. Du kan også helt fjerne gamle flekker med gallesåpe, ren alkohol fra apoteket eller benzen, fordi disse stoffene har egenskapen til å oppløse fettet veldig raskt. Gråsåpen skal påføres flekkene og vente i 15 minutter, og hvis du bruker bensin eller alkohol, er det best å suge en ren klut med væsken og la den suge i ca 10 minutter.

Rengjør fett flekker – polstrede møbler

Fettflekker fjerner frisk polstring

Fjern fettflekk med hjemmemedisinene

Fjern fettflekken helt fra sofaen

Stol møbeltrekk Fjern fettflekk

Rengjør polstring Fjern flekker

Fettflekker fjerner bilen

Fettflekker fjerner polstring

Fjern gammel fettflaskepolstring

Fettflekker fjerner tips og triks

Fjern fett flekker fra polstring av baby pulver støvsuger

I prinsippet er fettflettene på polstrede møbler, som sofaer, lenestoler og sofaer, spesielt sta fordi fettet trenger dypt inn under polstring. I dette tilfellet er følgende rengjøringsmetode best: Hell litt mineralvann inn i ferskvannet og la det virke kort (potetmel kan absorbere fettet delvis). Rengjør deretter stoffet med mildt vaskemiddel eller litt bensin. Suksessen er garantert!

Fjern fett flekker fra tepper

Rengjør teppe med hjemmemedisiner Fjern fettflekk

Flekker fjerner fett med potetmel

Fjern flekker fra fett teppe med natron og eddik

Smør flekk fjerne teppe nyttige tips

Fjern fett flekk fra teppet baby pulver støvsuger

Fjern fett flekk med hjemme rettsmidler teppe

Ӧlflecken fjern gulvteppepudder

Fjern fettflekk fra teppet

De ferske fettflekkene på teppet fjernes best med babypulver – la pulveret virke på den forurensede overflaten i 10-15 minutter og støvsug den med støvsugeren. Hvis flekken fortsatt er synlig, bruk en ren bomullsklut, såpe og lunkent vann for å rense det helt. Med gamle, allerede tørket ut fett flekker hjelper samme metode. Men du bør fortikke flekken på forhånd med varmt vann eller enda bedre – med en spiseskje vegetabilsk olje for å kunne fjerne den med babypulver. Du vil bli overbevist – med denne rengjøringsmetoden forsvinner de stygge flekkene på kort tid!

Fjern fett flekker – tapet og vegger

Fjern olje fra klær effektive metoder

Smøreflett fjerner kjøkkenvegg

rengjør kjøkkenet for å fjerne fett flekker

Fjern fett flekk med galle såpe veggen

Fjern fett flekk tapet

Fjern fettflett tapetvegg

Spesielt på kjøkkenet er fettflettene på tapeter og vegger noe vanlig. På den annen side er følgende rengjøringsmetode spesielt effektiv: trykk et ark med slokkingspapir på flekken og ta ut strykejernet. Du bør være ekstra forsiktig med å stryke papiret, pass på at temperaturen ikke er for høy. Målet er å bruke varmen til å smøre fettet slik at blottpapiret kan absorbere det. Når det kommer til fettete flekker på bakgrunnsbilder, kan du også prøve å vaske dem med litt galls såpe – denne varianten er ideell for både friske og gamle og tørre flekker. Vi ønsker deg stor suksess!

1