Masonry dusj som et iøynefall på badet: fordeler og ulemper

Hvis den vanlige dusjen ser for kjedelig og vanlig ut, er kanskje en murstein dusj den ideelle løsningen for deg. I dag finnes det en rekke modeller med ulike design og former som tillater en individuell baddesign og raskt blir et iøynefall i sanitærområdet. Hvis du vil vite mer om murbrusjer og deres positive og negative sider, les videre!

Masonry dusj for et moderne bad design

Dusj murverk kreative bad designBaderom med murstein dusjKreative design ideer bad murstein dusj glass dusjkabinett

Baderom design ideer murvegg dusj

moderne bad med murstein dusjDusjbrickede ideer og inspirasjon

murstein dusj bad design

Baderom moderne murstein dusj

murstein dusj originale dusjkabinett granitt fliser

1

murstein dusj

Mur dusj er spesielt populær og utbredt i Middelhavslandene. De adskiller seg fra konvensjonelle dusjer ved at de er robuste, varige, og gir også tilstrekkelig privatliv. De er hovedsakelig laget av luftbetongblokker og deretter utstyrt med akrylfeste, fliser eller vanntett gips. Når det gjelder design, er de mulige varianter enorme, og nesten alt avhenger av dine personlige ønsker og behov – utformingen av dusjen, formen og tilgangen til hytta, etc.

Ulike design og varianter

murstein dusj

moderne bad design murstein dusj

moderne dusjrom murstein dusj

Baderom med murstein dusj og originale mosaikkfliser

murstein dusj gulvnivå

murstein dusj gulvnivå

Baderomsdesign murstein dusj

Dusj murstein design

Baderom med murstein dusj mørkere fargevalg

moderne design bad accent vegg murstein dusj

En steinmurt dusjkabinett er kanskje det vanligste alternativet, og det er ingen tilfeldighet – det er ikke bare barrierefritt, det er også mye raskere og enklere å rengjøre. Gulvet kan også bli muret, men det må være en liten skråning i retning av avløpet for å unngå oversvømmelse. Hvis du har valgt en murbrudddusj uten dør, bør dusjkabinettet legges ut lenge nok for å forhindre sprut av vann fra dusjen fra å nå på badet. Men hvis du finner dusjen “åpen dør” ganske ubehagelig, er det dusjdusjer laget av forskjellige materialer, og du bør bare finne modellen som passer dine personlige preferanser. Spesielt elegant og moderne, se dusjdøren av gjennomsiktig, farget glass eller plast.

Beregn kostnadene

Bad lyse murstein dusj

bricked dusj ideer og inspirasjon

moderne glass dusjkabinett

murstein dusj glass dusjkabinett

murstein dusj bad design

murstein dusj og dusjkabinett

Baderomsdesign ideer murstein dusj

murstein dusj gulvnivå

interessant dusjkabinett mosaikkfliser

Dusj murstein

Den inngjerdede dusjkabinettet kan være firkantet, rund eller sneglformet. Som navnet antyder, har den spiralformede dusjkabinett en spiralform som gir elegant tilgang uten behov for en dør. Deres viktigste fordel er at sprøytenvannet forblir i dusjen. En “snail shower” trenger imidlertid mye mer plass enn de konvensjonelle modellene, så denne varianten passer ganske enkelt ikke inn i badebad. Det er heller ikke en billig affære – kostnaden kan nå opptil 1500 euro. I denne sammenhengen avhenger kostnaden av en murstein hovedsakelig av materialet som brukes – belagte betongblokker med en pris på ca 2 euro hver (med en tykkelse på ca 10 centimeter) er den billigste løsningen. Glassblokker, glassdører og annet ekstrautstyr kan øke kostnadene betydelig.

Fordeler med den bricked dusj

Baderom mosaikkfliser accent vegg steinmurer dusj

Baderomsdesign murstein dusj

Dusjkabinett mørk farge design granitt fliser

murstein dusj

Baderom med murstein dusj

En mursteindusj kan legge til et individuelt preg på et bad, men det er ikke deres eneste fordel – som sagt ovenfor, er det langt mer holdbart og stabilt enn de tradisjonelle varianter. Disse nyttige egenskapene skyldes den høye styrken av belagte betongblokker. Og deres lette og allsidige håndverk gjør at veggene i dusjen kan bygges i forskjellige former – enten rette eller buede, avhengig av dine personlige preferanser og størrelsen på badet. Videre kan nisjer og fremspring enkelt installeres i veggen. Og med fargerike mosaikk- eller glassblokker kan du sette originale aksenter på badet ditt og skape en virkelig moderne atmosfære.

Brick dusj – negative aspekter

moderne bad design pastell nyanser

Dusjkabinett glass murstein dusj

Glass dusjkabinett moderne design

Bad mørk farge aksent fliser steinmurer dusj

murstein dusj og moderne glass dusjkabinett

Murerdusjer har imidlertid også noen ulemper, som du bør ta hensyn til, hvis du allerede har bestemt deg for denne varianten. For eksempel, når dusjen er helt muret, er det ofte utilstrekkelig lys i dusjen. Takbelysningen kan imidlertid løse dette problemet helt. Det du bør vite er at belagte betongblokkene absorberer fuktighet lettere enn de slipper ut. Derfor trenger du et spesielt vann- og fuktavvisende belegg, men flisene er også en god løsning i de fleste tilfeller. Til slutt kan det sies at de negative sidene av en murstein dusj er mye mindre enn deres fordeler, som ikke bør undervurderes.

1