Baie de aburi pentru fata: cum esti si care sunt avantajele?
În ce probleme apare o baie de aburi pentru ajutorul feței? Cum se face? Există dezavantaje? Răspunsurile la aceste și alte întrebări importante pot fi găsite în acest articol! Mai jos, vă oferim informații utile despre efectele benefice ale băii de aburi, precum și câteva sfaturi practice care vă pot ajuta. Bucură-te!
Baie de aburi pentru față: Ce probleme poate ajuta?
Baie de aburi pentru față este de fapt o procedură spa minunată pe care o puteți face foarte repede și ușor. Este posibil să știți deja despre una dintre aplicațiile sale – ca un remediu eficient pentru gripa rece sau alergii. Băile de aburi pot, de asemenea, face minuni pentru numeroase probleme cosmetice, cum ar fi cosuri, piele impurită și acarieni. O baie de aburi facială curăță pielea într-o manieră ușoară, naturală, porii se deschid, iar excesul de sebum este îndepărtat, care este de fapt principala cauză a impurităților și cosurilor. Mai jos veți afla cum să faceți o baie de aburi cu fața, ce fel de îngrijire a pielii este potrivită pentru acest tip de îngrijire a pielii și multe altele! Continuați să citiți!
Când nu se recomandă o baie de aburi?
Baia de aburi facială nu este pentru fiecare tip de piele – mai degrabă recomandăm pielea uscată și vasele de sânge lărgite. Datorită căldurii crește în plus tensiunea arterială a venelor, ceea ce poate duce la un rezultat foarte neplăcut, și anume pete roșii permanente pe față. Dampbad-ul pentru față nu este recomandat nici măcar cu arsuri solare, cicatrici proaspete pe pielea feței, erupții cutanate alergice, herpes simplex și alte inflamații ale pielii. În acest caz, este mai bine să așteptați ca aceste simptome să dispară și numai atunci să faceți o baie de aburi facială.
Baie de aburi pentru fata: ce mai faci?
Așa cum am spus mai sus, a face o baie de aburi cu fața este jocul copilului. Pentru a face acest lucru, nu aveți nevoie decât de timp (această procedură eficientă de frumusețe nu vă duce mai mult de 10 minute!), Un bol mare și prosop. Descriem toți pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a obține rezultatul dorit. În primul rând, este important să se curețe pielea feței cu un produs cosmetic blând și să se elimine complet machiajul. Aduceți apă la fierbere și turnați-o în castron. Țineți-vă fața peste 30 de centimetri peste castron și puneți prosopul pe cap astfel încât aburul să nu poată devia. Dacă este prea fierbinte pentru tine, măriți imediat distanța sau lăsați apa să se răcească pentru o vreme! În timpul băii de aburi, țineți-vă ochii închiși, inspirați prin nas și ieșiți prin gură. Nu lăsați vaporii de apă fierbinte să afecteze pielea pentru mai mult de zece minute. Apoi clătiți-vă fața cu apă rece pentru a îndepărta sebumul și a închide porii deschisi din nou. În sfârșit, puteți aplica și o cremă hidratantă pe față. Gata!
Sfaturi și trucuri pentru un efect mai intens
Dacă obțineți un efect mai intens, puteți adăuga și alți aditivi în apă. De exemplu, musetelul calmeaza pielea inflamata rapid si vindeca cosuri, in timp ce uleiul de arbore de ceai poate face minuni pentru puncte negre. Extrasul de rozmarin și coaja de portocale dezinfectă pielea și ucid bacteriile, iar grapefruitul poate puncta suplimentar pielea feței. Uleiurile esențiale au un efect relaxant și pot transmite sentimentul unei proceduri spa reale. Dar dacă utilizați plante și extracte de plante, cel mai important lucru este să nu le lăsați să fiarbă – altfel prețioasele lor proprietăți se vor pierde.
Cât de des puteți face o baie de aburi facială și există dezavantaje?
O baie de aburi facială se poate face o dată sau de două ori pe săptămână. Este important să țineți cont de această regulă, deoarece o aplicație prea frecventă poate avea consecințe cu adevărat neplăcute. Baia de aburire de zi cu zi, de exemplu, duce la pielea uscată și inflamată. Porii se deschid larg, făcând pielea sensibilă la diferite bacterii și viruși.