Este uleiul de palmier sănătos? – fapte interesante pe care ar trebui să le cunoașteți

Astăzi, uleiul de palmier este o parte integrantă a multor produse alimentare și cosmetice, deci este logic să vă puneți întrebările: Este uleiul de palmier sănătos? Ce efect are asupra organismului uman? Și există vreun efect secundar nociv? Totul despre acest subiect poate fi găsit în acest articol! Iată câteva informații interesante și utile despre ulei de palmier pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a le consuma și de a le folosi. Sperăm că vă place să citiți!

Ulei de palmier sănătos – aplicație largă în industria alimentară

Alimente fără ulei de palmierCâștigă ulei de palmierAlimente cu ulei de palmier

alimente patogene cu grafica supermarket a uleiului de palmier

Mananca ciocolata fara ulei de palmierUlei de palmier alimentar dăunător cu ulei de palmier

Uleiul de palmier este extras din fructele palpalmei, care creste in Spania, Indonezia, Malaezia si multe alte tari cu un climat tropical. Deoarece această grăsime vegetală este mult mai ieftină decât, de exemplu, untul sau uleiul de floarea soarelui, este utilizat pe scară largă în industria alimentară. Astăzi, uleiul de palmier este utilizat pentru fabricarea de margarine, spume, brânzeturi, produse de cofetărie, bomboane și o serie de alte produse finite. O cercetare a centrului de consum a arătat că fiecare al doilea produs din supermarket conține astăzi ulei de palmier! De aceea este atât de important să determinăm impactul asupra sănătății. Uleiul de palmier are un gust similar cu untul și este adesea folosit deoarece conferă multe produse textura cremoasă potrivită. Dar, de asemenea, are și alte beneficii – în cazul sacilor de pungă asigură, de exemplu, că pulberea nu se lipeste de sac. Extragerea și prelucrarea uleiului de palmier este, de asemenea, mult mai ușoară și mai ieftină în comparație cu alte uleiuri solide, ceea ce este, de asemenea, de mare folos industriei. Cu toate acestea, mulți experți împărtășesc opinia că consumul de ulei de palmier este dăunător pentru sănătate și poate duce la boli cardiovasculare, diabet și chiar cancer. Dar sunt aceste temeri justificate și cât de sănătos este uleiul de palmier? Citiți mai departe pentru a afla răspunsul!

este uleiul de palmier sănătos

Ulei de palmier produce grăsimi vegetale Ӧlpalme

1

producția de ulei de palmier

Ulei de palmier produce grăsimi vegetale

Producția de ulei de palmier la nivel mondial grafică

Uleiul de palmier produce ulei de palmier sănătos în lume

Uleiul de palmier sănătos – Ingrediente, valoare nutrițională și efect asupra organismului

ce este uleiul de palmier

Uleiul de palmier sănătoase interesante fapte

Ulei de palmier sănătos piele

Produse cosmetice pentru produse cosmetice

Uleiul de palmier conține aproximativ 52% grăsimi saturate – cu această proporție, nu este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de grăsimi. Dar este deosebit de bogat în caroten – uleiul de palmier natural conține de 50 de ori mai multe caroten decât roșiile și de aproximativ 15 ori mai mult decât morcovii! Din acest motiv, este foarte util pentru piele și ochi și se găsește într-o serie de produse cosmetice. Uleiul de palmier conține, de asemenea, antioxidanți puternici care luptă împotriva radicalilor liberi nocivi și încetinesc procesul de îmbătrânire al celulei. Acestea includ, de exemplu, vitamina E – “vitamina de frumusețe” și coenzima Q10. Iar când vine vorba de valoarea sa nutritivă – în comparație cu alte grăsimi vegetale și animale, uleiul de palmier nu are un nivel ridicat de calorii. 100g dintre ele conțin aproximativ 900 de calorii, astfel încât să puteți consuma ulei de palmier, chiar dacă sunteți pe o dietă. Unde sunt temerile că uleiul de palmier este dăunător și chiar periculos?

De unde vin temerile, uleiul de palmier dăunează sănătății tale?

Consumul de ulei de palmier afectează sănătatea

Nutella ulei de palmier

gătiți sănătoși cu ulei de palmier

Ulei de margarină margarină

alimente carcinogene cu ulei de palmier

Uleiul de palmier are o influență sănătoasă asupra organismului

În mai 2016, Autoritatea Europeană pentru Alimentație a publicat un studiu care arată că unele alimente pot provoca boli cu ulei de palmier. Potrivit studiului, totuși, uleiul nu este nesănătos în sine – este în detrimentul procesării sale ulterioare. Atunci când uleiul de palmier este încălzit la peste 200 ° C, acesta formează acizi grași trans care pot cauza o boală asupra organismului uman și chiar provoca cancer. Acest lucru este valabil pentru unele produse cum ar fi margarina, dar nu și pentru alții – răspândirea populară “Nutella” la nivel mondial are un procent ridicat de ulei de palmier dar nu este nesănătoasă deoarece uleiul nu este supus nici unei tratări termice.

Uleiul de palmier sănătos – sfaturi utile pentru cumpărături

Ӧpalme fructe de palmier ulei natural produs

ulei de palmier alimentar carcinogen

Deci este uleiul de palmier sănătos? Răspunsul obiectiv este – da și nu. De fapt, cu cât este mai mult ulei prelucrat, el devine mai nesăbuit. Prin urmare, se recomandă să cumpărați numai ulei de palmier nerafinat din agricultura ecologică sau produse care conțin astfel de uleiuri. Pe piață veți găsi uleiul de palmier organic, mai ales în borcane din sticlă întunecată, care trebuie păstrate în frigider după deschidere. Desigur, nu este ușor să cumpărați produse cu ulei de palmier rafinat. Problema cu consecințele nocive ale prelucrării sale ar trebui rezolvată de industrie.

1