Шивање столњаца – савети и трикови

Обуци своју трпезарију у ДИИ столњак. Са јесењем сезоне напредују у пуном замаху, уз скоро празнике ускоро, има много начина да обучете ваш стол. Шивање столњаце није тешко, али је сјајно забавно! Столњак који одражава дух сезоне додаје посебан додир сваком столу за ручавање и прављење ДИИ столњака је један од најједноставнијих послова шивења који бисте могли да решите.
Пре него што почнете, прво се уверите да се столњак тачно поклапа са столом, посуђем или собом и да се поклапа са приликом. Кључ је да добијете мјерења исправно и дају ивицама чист, професионалан изглед.

Шивање столњаца забавним

столњак-код-0584-20100415-5дмкии-имг_0675_4_3_2_адјуст-13_б



Како шијете столњак
1. Изаберите праву тканину
Први најважнији корак је одабир тканине погодне за столњак. За већину табела потребан је материјал који је релативно широк, па потражите материјал ширине од најмање 54 инча.
Како столњаци лако могу добити мрље за храну, изаберите материјал који се може прати и може се осушити. Памук је најбољи избор, али има тенденцију да добије доста бора, па размислите о памучној мешавини или тканинама које су третиране да би се одупрле боре. Памук-полиестер мешавина је нарочито добра.

2. Измерите таблицу
Измерити табелу тачно би био следећи корак. Ово одређује величину и облик столњака и потребну количину тканине. Добро израђени столњаци су они у којима пресвлака од ћебета покрива читав сто и виси директно преко (а не на) столица.

Очистите столњак и постаните креативни

близу столњака



Како мерити таблицу квадрата или правоугаоника је:
Измерите ширину и дужину површине стола.
Затим одредите количину одеће коју желите. За неформални столњак, довољно је превлачење од 12 инча или мање. Пад треба да стигне изнад јастука седишта. Столњак не би требало да падне на столице.
За формални столњак, пад може доћи до земље. Столови за дно пода требају висити 1 инч изнад земље. У том случају ћете вероватно требати панеле од тканине које треба да се шишу заједно на столњацу.
Да бисте додали мерење ширине, додајте 2 капи по капу плус 2 инча за завршетак полена и 2 инча за додатке шава ако још увек треба да заједно саставите различите комаде тканине.
За дужину, додајте 2 капи, мерење дужине стола плус 2 инча за завршетак поља.
Како измерити округли сто:
За округли сто мерите пречник површине.
Додајте 2 пута жељено мерење капи.
Поред тога, постоје још два инча за ваљани слој и још два инча за додатке за шавове, уколико су додатни комади још увек потребни за шивење. Пречник овог мјерења је потребан радни дужина.

Корак по корак упутства

близу столњака

3. Додајте плоче (ако је потребно)
Иако прављење столњака је прилично једноставан процес, табеле долазе у различитим величинама и облицима. Ако су додатни делови тканине потребни за шивење, обратите пажњу на то одакле долазе.
Ако су комади тканине потребни за довољну ширину, има неколико ствари које треба имати у виду …

Пошто шав на средини столњаче изгледа прилично ружно, покушајте додати дијелове тканине на стране тканине. Два бочна зидова треба да буду исте ширине.

Шарен столњак – модерни и тренди акценти

близу столњака

1

Ширина покривне тканине ће вам помоћи да лако одредите гдје поставити бочне зидове. Ако је могуће, покушајте да позиционирате уздужне шавове дуж ивице стола, а не на површини стола за лепи столњак. Ово је посебно корисно ако сте изабрали монохроматски тканине.
За одштампане или карамене тканине, направите мање видљиве шавове, али покушајте да радите тако да се обрасци уклапају тачно дуж линија шавова.
За штампани или качкани материјал који треба да се шије заједно, увек додајте време мерења узорка 2 ако још увек треба да шијете додатне тканине. Дакле, бићете сигурни да ће образац бити упарен дуж линија шава.

близу столњака



столњак у столњацу

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=ВРфЦКСхИлфсУ

близу столњака

Столњак у близини столњака шије одговарају тканину и узорак

столњак у близини старинског платна

близу столњака

столњак у близини божице

близу столњака

близу столњака

близу столњака

столњак у близини крпе за столице

1