Hvilken betydning har de viktigste vaskeri skiltene?

Klesvask skilt er mye mer enn irriterende klær etiketter. Ofte blir de bare skilt og kastet bort, men dette kan være en stor feil fordi det gir oss viktig informasjon om typen tekstilpleie som den spesifikke plagget trenger – vasking, tørking, stryking, bleking, profesjonell rengjøring osv. Derfor forklarer vi I denne artikkelen er betydningen av de viktigste vaskeriskiltene som kan hjelpe deg med å bevare skjønnheten og god tilstand av klærne så lenge som mulig. Nyt å lese!

Klesvask skilt gir oss viktigere opplysninger

Vaskemaskin skiltes vareveiledningKlesvask etiketter betyrVaskesymboler for utskrift

Vaskemaskin tegn

Vaskemaskin skilt listeVaskemaskiner ikoner betyr

Vaskemaskin tegn piktogrammer

Vask vaskeri skilt for hånd

Klesvask skilt omsorg symboler tekstiler

1

Vedlikeholdsregler Vask klær

Vaskesymboler for utskrift

Vaskesymboler er vanligvis et vaskebasseng, sentrert rundt den høyeste vaske temperaturen som du kan bruke til å vaske plagget uten å skade det. Dette er vanligvis 30 grader for fin vask, 40 grader for farget klær, 60 grader for farget og 90 grader for hvitt sengetøy. En linje under symbolet betyr at plagget bare skal vaskes ved et forsiktig vaskeprogram hvor trommelen bare er halvfull. To linjer under vaskebaren står for svært følsomme stoffer, hvor du kun skal bruke en spesiell vaskesyklus / ullvask. I dette tilfellet kan trommelen fylles til maksimalt en tredjedel. Hvis ingen temperaturdata skal sees, men en hånd i Waschzuber, er det kun tillatt å vaske for hånd. Og en krysset Waschzuber betyr at dette vaskeriet ikke skal rengjøres i vaskemaskinen, men bare profesjonelt.

Viktige vaskerom – bleking

Vaskemaskiner ikoner forklaring

Klesvask klær vasker klær riktig

Pleieanvisning Bleking

Triangelsymbolet angir mulighetene for bleking av plagget. En tom trekant indikerer mulig bleking med både klor og universelle vaskemidler som inneholder oksygen. Imidlertid betyr to skrå linjer i trekant at du bare kan blege plagget med oksygen. Bokstavene “CL” i trekanten representerer plagg som skal behandles med klor, og en krysset trekant tillater ikke bleking.

tørr

Klesvask etiketter forklaring

Klesvask skiltørker

Vedlikeholdsregler Tørk vasketøyet

Tørket vaskeri

Vaskeri etiketter av viktig informasjon

Klesvask skiltørker

Vask vasken

Det generelle symbolet for tørking er et torg, men det har mange forskjellige variasjoner som du burde vite. Hvis en sirkel er inne i torget, betyr det trommeltørking. Hvis et punkt er i en sirkel, står det for tørking bare ved lav hastighet og lav temperatur. Imidlertid symboliserer to prikker i sirkelen at du kan bruke vanlig utstyr for å tørke plagget. Selvfølgelig, hvis tegnet er krysset ut, betyr det at trommeltørking ikke er tillatt. En tom firkant indikerer naturlig tørking – en vertikal linje på torget indikerer for eksempel at du skal henge klærne på klærlinjen. For to vertikale slag, heng klærne som drikker vått, og hvis det er en eller to skrå linjer i venstre hjørne, bør plagget tørkes i skyggen.

stryking

Strykeutstyr

Klesvask tegn betydning

Vaskemaskin tegn

Vaskeri etikett viktig betydning

Klesvask skilt omsorg instruksjoner

Skiltet for stryking er lett gjenkjennelig – et lite jern. Hvis det er et punkt inne i stryket, betyr det at plagget bare skal strykes ved lav temperatur (ca. 110 ° C). På to punkter kan du bruke medium temperatur (150 ° C), og ved tre punkter – høy (200 ° C). Som med de andre vaskeriskiltene betyr en streik gjennom jern at du ikke har lov til å stryke.

Profesjonell rengjøring

Komfyr på slitasje tegn

Klesvask skilting

Tørk vaskeri Vedlikeholdsregler

En sirkel er tegn på profesjonell rengjøring. Den tomme, kryssede sirkelen indikerer at plagget ikke må tørkes. En sirkel med bokstaven “P” angir hvilke stoffer som skal brukes i renseprosessen – i dette tilfellet perkloetylen og hydrokarbon. Bokstaven “F” betyr bare hydrokarbon. Hvis det er en eller to linjer under sirkelen, indikerer dette en forsiktig prosess igjen. Brevet “W” inne i sirkelen er et symbol for våtrengjøring hvor vasken rengjøres med vannbaserte alkalier. Hvis “W” er understreket, betyr det mild rengjøring, og med to slag under sirkelen, bør prosessen være spesielt forsiktig. Med en krysset karakter er den profesjonelle våtrengjøring ikke tillatt igjen.

1