De viktigste kunstverkene i den romantiske tidsalderen – interessante fakta

Romantisk periode er perioden fra slutten av det 18. århundre til slutten av 1800-tallet, hvor mange viktige kunstverk innen maleri, musikk, litteratur og filosofi er opprettet. De viktigste årsakene til kunstnerne i denne perioden var lengsel, kjærlighet og ensomhet, samt Eerie, underbevissthet, og fantastiske eventyr, som man ikke kan motstå. Romantikkens kunstverk er preget av individualismen, og formidler ofte en melankoli, enda trist humør. Det lønner seg definitivt å se dem, så i denne artikkelen samlet vi interessante fakta om de viktigste verkene av maleri, litteratur og musikk fra den romantiske tiden. Vi håper at du vil bli imponert over det unike romantisk kunst!

Viktige kunstverk fra den romantiske tiden – maleriDen typiske romantikken som ønsker å unnslippe fra virkeligheten og fordype seg i en fantastisk verden er best uttrykt i maleri. Hovedrepresentanten er maleren, tegner og grafiker Caspar David Friedrich (1774-1840). Hans verk er representativt for epoken fordi de kombinerer mange av karakteristikkene til romantikken. Den berømte Friedrichs bilder, for eksempel “Wanderer over Sea of ​​Fog” forråde en tro, preget av melankoli, utferdstrang og hjemlengsel stund – motstridende følelser som mennesket kan finne noen vei ut. For Friedrich, så vel som for de andre malere i denne perioden, gjenspeiler naturens skildring menneskets indre verden. Ofte er landskapet urokkelig og mystisk – akkurat som den menneskelige sjelen. En annen viktig representant for maleri fra den romantiske tiden er Philipp Otto Runge (1777-1810). Hans maleri “The Morning” refererer til det berømte motivet for den blå blomst – et symbol på lengsel, wanderlust og kjærlighet, som først ble brukt av dikteren Novalis. Andre kjente malere av den romantiske epoken er Johann Martin von Rohden (1778-1868), Carl Gustav Carus (1789-1869) og Ludwig Richter (1803-1884).

1

Romansen i litteraturen

Romantisk kunstlitteratur

Litteratur epoker Oversikt Romantikk Joseph von Eichendorff

Romantisk tid

Epoch Romance Brothers Grimm

Litteratur definisjon romantikk epoke

Romantisk lyrisk Friedrich Schlegel Portrett

Den viktigste mediatoren til de nye ideene var utvilsomt litteratur. Diktaren Novalis var faktisk den første som brukte ordet “romantikk”. Litteraturen fra denne perioden var en slags flukt fra virkeligheten til den kapitalistiske, profittorienterte verden. Karakteristisk for dette var de fantastiske historiene om eventyr, reise og kjærlighet, hvor du ikke kan gjøre noen nøyaktig forskjell mellom virkelighet og drømmer. Et eksempel på dette er verkene “Wilhelm Meisters læreår” von Goethe, “Livet til en ne’er-do” av Eichendorff, og “The Life og meninger, Tomcat Murr” fra E.T.A. Hoffmann. Og når det gjelder poesi – det var en veldig spesiell og viktig uttrykk for romantikerne. Gjennom sin poesi skal kunstneren skape en ideell verden som reflekterer sine ideer, følelser og drømmer. Av denne grunn var det en spontan, noen ganger melankoli, erotisk poesi, men imponert over sin enkelhet og perfeksjon. Diktene er ofte dedikert til følelsen av hjemløshed og wanderlust, eller beskriver de fortryllende vakre naturbildene, som Eichendorffs “Moon Night”. Andre viktige representanter for romantikken i Gebler litteraturen August Wilhelm Schlegel (1767-1845), Friedrich Schlegel (1772-1829), Clemens Brentano (1778-1842), Achim og Bettina von Arnim og brødrene Grimm.

Kunstverk av romantikken på musikkområdet

Romantisk kunstmusikk

Romantisk kunst Musikk Robert Schumann

Romantisk Periode Musikk Richard Wagner

Også i musikk har romantikk sine viktige representanter. Disse inkluderer den verdensberømte komponisten Franz Schubert (1797-1828), Robert Schumann (1810-1856), Richard Wagner (1813-1883), Giuseppe Verdi (1813-1901), Johannes Brahms (1833-1893), Hector Berlioz (1803 -1869), og sist men ikke minst Richard Strauss (1864-1939). Det kan sies at musikken av den tiden best formidler det enorme spekteret av følelser som vekker ideene om romantikk. I løpet av denne perioden har orkesteret blitt utvidet for å gi melodierens subtilere nyanser og dermed overvelde lytteren. Det er karakteristisk for romantikken i musikken at den krysser grenser – for eksempel de faste harmoniseringsregler, slik at resultatet blir unikt i slutten.

1