Sov som på skyer – hvilken er den rette sengen for meg?

Mange mennesker kan ikke sove godt om natten og føler seg ikke hvile neste morgen. Ikke alltid er problemet kalt søvnforstyrrelser. Ofte er det bare fordi sengen ikke er optimal. Søket etter riktig seng er ofte vanskeligere enn du tror. Hva du bør vurdere når du kjøper en seng, kan du lese her.

Størrelsen er viktig – finne de riktige dimensjonene

Kjøptips - Størrelsen er viktigDen avgjørende faktoren ved valg av sengestørrelse er spørsmålet om hvor mange som vil sove i det senere. Hvis du har en partner, vil du sannsynligvis ikke velge en enkeltseng, fordi få ting hindrer en avslappende søvn så mye som mangel på plass på madrassen. Hvis du ikke er sikker på hvilken størrelse som er riktig for deg, her er en oversikt over de forskjellige breddene og lengdene:

Enkeltseng (bredde: 80cm, 90cm, 100cm, lengde: 200cm)
 • er egnet for en person
 • spar plass
Komfort enkeltseng (bredde: 120cm, 140cm, lengde: 200cm)
 • mye plass til en person
 • overgang egnet for to
 • For permanent bruk i to, er imidlertid 160cm bredde anbefalt
 • kontinuerlig lattformet ramme, og dermed springer sterk
Dobbeltseng (bredde: 160cm, 180cm, 200cm, lengde: 200cm)
 • perfekt for to personer
 • Ved to separate slattedrammer blir partneren ikke forstyrret av bevegelse
 • kontinuerlig eller to enkle madrasser mulig
Overflødig lengde (lengde 210cm, 220cm)
 • anbefales fra 180cm høyde
 • mer plass selv med en stor pute eller veldig rastløs søvn
Nedre lengde (lengde: 190cm)
 • for små mennesker
 • Spar plass i små soverom

I utgangspunktet, jo større madrassen er, desto høyere sover komforten. Hvis du tilhører folkene som flytter mye om natten, bør du definitivt sørge for at du gjør sovesalen sjenerøs. Ellers vil det være spent og ubehagelig for deg og, hvor det er relevant, din partner.

Når du har funnet riktig størrelse for deg selv, bør du også vurdere hvordan madrassen skal være. Enten det er vanskelig eller myk – alle har forskjellige preferanser her.

Øyen sover

Kjøpsenger Tips for å velge - øyet faller i søvnSelv om søvnkvaliteten er avhengig av størrelsen og tilstanden til sengen og madrassen, er det utseendet som skaper den perfekte overflaten for et vellykket soverom. Et bredt utvalg av forskjellige design finnes i den velutstyrte møbelbutikken eller i nettbutikker som xxxlshop.de. Utvalget av modeller er stort, for eksempel:

Himmelseng

1

Himmelseng - tips for å kjøpe en seng

Hvis du er en romantisk, så er dette sengen du har valgt. Når du sover, føler du at himmelen flyter over deg, det er mulig med denne sengen. Det er imidlertid ikke alltid nødvendig å ha paneler eller baldakiner, i mellomtiden kan denne modellen ofte bare bli funnet med rammen. For å avrunde den romantiske atmosfæren, kan du gi senga med rikelig med puter og en pen sengeteppe.

Den futon seng

Futon - seng

Denne “bakkenivå” -modellen har stor popularitet, særlig blant purister. For å få soverommet til å ligne en sovesal, anbefales det at du kommer til en understruktur. En slattramme direkte på gulvet beskytter madrassen, samtidig som den absorberer og isolerer den mot kulde og fuktighet. Det garanterer også luftcirkulasjon, noe som er viktig for å forhindre mugg. Så du er fortsatt like over bakken, men beskytter ryggen og madrassen.

Tre sengen

Sengekjøp - tresengFor naturelskere er denne modellen spesielt egnet. Hvis du tror feng-shui, er dette et utmerket materiale for senger, fordi tre utstråler fred og varme og hindrer, i motsetning til metall, ingen energikanaler. Ikke glem å impregnere ubehandlet trevirke godt og husk at treet “lever” og vekker litt, noe som får det til å knase etter noen år.

Lagringssengen

Staurambett - mer lagring i soverommet

For små rom eller for arrangører er dette den valgte modellen. I skuffene under sengen kan du raskt og enkelt studere ting som ellers ville være i veien. I tillegg heves disse sengene ofte av skuffene, noe som gjør det lettere å stå opp om morgenen.

1