Er palmeoljen sunn? – interessante fakta du burde vite

I dag er palmeolje en integrert del av mange matvarer og kosmetiske produkter, så det er greit å stille deg selv spørsmålene: Er palmeoljen sunn? Hvilken effekt har den på den menneskelige organismen? Og er det noen skadelige bivirkninger? Alt om dette emnet finnes i denne artikkelen! Her er noen interessante og nyttige fakta om palmeolje som du bør vite før du bruker og bruker den. Vi håper du liker å lese!

Sunn palmeolje – bred applikasjon i næringsmiddelindustrien

Mat uten palmeoljeVinn palmeoljeMat med palmeolje

patogen mat med palmolje supermarked grafisk

Spis sjokolade uten palmeoljePalmolje skadelig mat med palmeolje

Palmolje er hentet fra frukten av pallpalme, som vokser i Spania, Indonesia, Malaysia og mange andre land med et tropisk klima. Fordi denne vegetabilske fettet er mye billigere enn for eksempel smør eller solsikkeolje, brukes den mye i næringsmiddelindustrien. I dag brukes palmeolje til å lage margariner, spreads, oster, bakevarer, sjokolade og en rekke andre ferdige produkter. En undersøkelse fra forbrukersenteret har vist at hvert sekund i supermarkedet i dag inneholder palmeolje! Derfor er det så viktig å bestemme innvirkningen på helsen. Palmolje smaker likt smør og brukes ofte fordi det gir mange produkter den rette kremete tekstur. Men det har også andre fordeler – i tilfelle av posesuppene sikrer det for eksempel at pulveret ikke holder fast i posen. Utvinningen og behandlingen av palmeolje er også mye lettere og billigere sammenlignet med andre faste oljer, som også er til stor nytte for industrien. Men mange eksperter er av den oppfatning at forbruker palmolje er skadelig for helsen og kan føre til hjerte-og karsykdommer, diabetes og til og med kreft. Men er disse fryktene berettiget, og hvor sunt er palmeolje? Les videre for å finne ut svaret!

er palmeoljen sunn

Palmoljeproduksjon vegetabilsk fett Ӧlpalme

Palmeoljeproduksjon

Palmoljeproduksjon vegetabilsk fett

Palmoljeproduksjon verden over grafisk

Palmolje sunn palmeoljeproduksjon i verden

Sunn palmeolje – Ingredienser, næringsverdi og effekt på organismen

Hva er palmeolje

Palm olje friske interessante fakta

Palm olje sunn hud

Palm olje produkter kosmetikk

Palmolje inneholder ca 52 prosent mettet fett – med denne andelen er det ikke en av de sunneste typer fett. Men det er svært rik på karotener – naturlig palmeolje inneholder 50 ganger mer karotener enn tomater og ca 15 ganger mer enn gulrøtter! Av denne grunn er det veldig nyttig for hud og øyne, og finner søknad i en rekke kosmetiske produkter. Palmolje inneholder også kraftige antioksidanter som kjemper mot skadelige frie radikaler og senker cellens aldringsprosess. Disse inkluderer for eksempel vitamin E – “skjønnhets vitamin” og koenzym Q10. Og når det gjelder næringsverdien – i forhold til andre vegetabilske og animalske fettstoffer, er palmeolje ikke høyt i kalorier i det hele tatt. 100g av dem inneholder ca 900 kalorier, slik at du kan spise palmolje, selv om du er på diett. Hvor kommer da frykten for at palmeolje er skadelig og til og med farlig?

Hvor kommer frykten fra at palmeolje er skadelig for helsen din?

Palm oljeforbruk påvirker helse

Nutella palmolje

kok sunt med palmeolje

Palmoljeprodukter margarin

kreftfremkallende matvarer med palmeolje

Palmolje har en sunn innflytelse på organismen

I mai 2016 publiserte European Food Authority en undersøkelse som viser at noen matvarer kan forårsake sykdom med palmeolje. Ifølge studien er oljen imidlertid ikke usunn i seg selv – det er skadelig for videre behandling. Når palmeoljen oppvarmes over 200 ° C, dannes det transfettsyrer, som kan forårsake sykdom på den menneskelige organismen og til og med forårsake kreft. Dette gjelder for noen produkter som margarin, men ikke for andre. Det populære “Nutella” spredt over hele verden har en høy prosentandel av palmeolje, men er ikke usunn fordi oljen ikke blir utsatt for varmebehandling.

Sunn palmeolje – nyttige tips om shopping

Ӧlpalme frukt palmolje naturlig produkt

kreftfremkallende mat palmeolje

Så er palmoljen sunn? Det objektive svaret er – ja og nei. Faktisk, jo mer oljen behandles, jo usunnere blir det. Derfor anbefales det å kjøpe bare uberørt palmeolje fra økologisk landbruk eller produkter som inneholder slike. På markedet finner du den organiske palmeoljen for det meste i mørke glassbur, som skal oppbevares i kjøleskapet etter åpning. Selvfølgelig er det ikke lett å kjøpe noen produkter med raffinert palmeolje. Problemet med de skadelige konsekvensene av behandlingen skal løses av næringen.